top of page

Why  W?

De W heeft meerdere lagen van betekenis. In de eerste plaats is het een initiaal, de W van Winkler. Het ontwerp is zo gemaakt dat de W van vorm verandert door interactie met de bezoeker (werkt het beste op een laptop / desktop).

De vloeibare vormen doen denken aan inkt waarmee de architect vroeger tekende. Maar er is meer. Het door interactie ontstaan van vormen staat symbool voor een werkwijze.

Tijdens een ontwerptraject vind ik het belangrijk om me als architect te verdiepen in voor wie een ontwerp gemaakt wordt, op welke manier de ruimte gebruikt gaat worden, welke kansen en uitdagingen er liggen en wat de plek nodig heeft. Dat gaat verder dan ontwerpen vanuit doelmatigheid, techniek en esthetiek. Het vraagt om inlevingsvermogen, afstemming en communicatie. 

W-architectuurstudio ontwerpt niet alleen gebouwen, maar maakt plekken en omgevingen waar je wilt zijn en waar je je goed voelt. 

 

Tot slot: de W wordt in het engels uitgesproken als double U ofwel double you. Mooi toch als je met opdrachtgevers werkt?​

De W is ontworpen door Johannes Verwoerd Studio.

<

bottom of page